Haberler

GEREM: YARDIM ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Gerem; “Şanlıurfa’da ilk sınır ötesinde ki yardımı Şanlıurfa’da beştir biz gönderdik. Onun hemen arkasında 5 tır daha gönderdik. Yardım çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

GEREM: YARDIM ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem yapılan yardım çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.  Gerem yaptığı açıklamada, Türkiye’ye yardım çalışmaları yapmak için illere gidiyoruz en son Ankara’ya seferimiz oldu. Özellikle buradan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sefa Beye ve ekibine teşekkür ediyoruz. Diyen

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Şu anda sınırımızın ötesinde Mehmetçiğimiz bizler için ülke için vatan için orda bir mücadele veriyor. Geçen Anadolu Ajansı’nın bir haberine göre Mehmetçiğimiz ıslah ettiği köylerde sivil halk la ekmeğimizi paylaşıyoruz demişti. Biz de buna binaen harekete geçtik Şanlıurfa’da ilk sınır ötesinde ki yardımı Şanlıurfa’da beştir biz gönderdik. Onun hemen arkasında 5 tır daha gönderdik. Yardım çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle orada Sivil halkın aç kalmaması gerekiyor o Sivil halkın hem sosyal hem günleri sevinç olsun diye, Bütün Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da yardımlar gidiyor. Yine biliyorsunuz Şanlıurfa, Türkiye’nin değil dünyanın en çok misafir barındıran iliyiz ve bu kardeşlerimizlede ekmeğimizi, Sevgimizi paylaşıyoruz paylaşmaya devam ediyoruz. Bu nedenle bazen zaman zaman

Türkiye’ye yardım çalışmaları yapmak için illere gidiyoruz en son Ankara’ya seferimiz oldu. Özellikle buradan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sefa Beye ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bize Ankara’da yardımlar gelmeye başladı. Bunun yanında Konya, Kocaeli, Bursa ve Kayseri’de de yardımlar gelmeye başladı çalışmalar neticesinde, çünkü Şanlıurfalı gerçekten bu konuda üzerine düşen düşenin fazlasıyla yapıyorlar ama yetişmiyor. Çünkü kitle çok büyük bir ilin nüfusundan daha çok büyük bir kitle var burada, dışarıda da bu yardımların özellikle gelmezse bir nebze buradaki kardeşlerimizin sofralara Bereket gönüllerine sevinç oluyor. Bugüne kadar katkı yapan herkese teşekkür ediyoruz ve önümüzde Ramazan bereket ayıdır. Aynı zamanda ramazanlar bizim için harman ayı oluyor. Ramazan’da da 3 aylara girmek üzereyiz üç ayların rahmeti üzerinize düşmek üzere, Ramazan’a kadar özellikle bütün hayırseverlerden yardımları bekliyoruz.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

urfastk-iyad.org

2011 yılında Suriye iç savaşının başlamasıyla Suriye’de yaşayan insanların din-dil-mezhep-ırk ayrımı yapmadan mazlum duruma düşenlerine Suriye içinde yardım ulaştırarak onların Türkiye’ye göçünü engellemek, ilerleyen aylarda ise Şanlıurfa’ya gelecek olan göç dalgasının Şanlıurfa’nın sosyal dengesini, kimyasını bozmasını engellemek amacıyla Belediye Meclis Üyelerinin başvurusu, Şanlıurfa Belediyesi’nin encümen kararı ve Şanlıurfa Valiliği’nin özel izniyle kurulmuş Şanlıurfa’da faaliyet icra eden 60 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu gönüllülük esasına dayanan bir platformdur.