Haberler

Urfa 2017 TIR Yardım Yolladı

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, sınır ötesine yardım için kışlık ihtiyaç çağrısı yaptı. Gerem “Şu ana kadar 2017 insani yardım TIR’ı yollandı.” dedi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem kış aylarında kullanılmak üzere Suriye’de yaşayan savaş mağdurları için destek çağrısında bulundu. Savaş mağdurlarının her şeye ihtiyaçları olduğunu söyleyen Gerem, Şanlıurfalıların şimdiye kadar gönüllerini muhacirlere açtığını belirtti.

 

Ağaç Diplerinde Yaşıyorlar
Suriye’deki savaş mağdurlarının çok zor şartlarda yaşadıklarını söylen Osman Gerem, “Savaş mağduru kardeşlerimiz savaştan kaçarak çok zor şartlarda yaşam savaşı veriyor. Kimileri adına kamp denilen ancak kamptan başka her şeye benzeyen yerlerde yaşam savaşı veriyor. Kimileri ağaç diplerinde kimileri de derme çatma barakalarda yaşıyor. Bu kardeşlerimiz bizden destek bekliyor” dedi.

Açlık ve Sefalet İle Mücadele Ediliyor
Söz konusu kamplarda hiçbir şekilde altyapı ve üst yapı hizmeti olmadığını söyleyen Osman Gerem, “Yağan yağmurlarda çamur içerisinde yaşıyorlar. Bu insanların sayısı da öyle az değil. Bu insanlar hem açlar hem de kışın gelmesiyle soğuklarla mücadele ediyorlar. Bu kardeşlerimiz için öncelikle kışlık giyim, battaniye, yatak, yorgan kısacası her şeye ihtiyacımız vardır” diyerek durumun ne kadar kötü olduğuna dikkat çekti.

Çocukların Donmaması İçin Çalışıyoruz
İnsani yardım platformu olarak Suriye için yaptıkları kış çalışmalarını da anlatan Osman Gerem, “Orada çocukların o çamurlarda çıplak ayaklarda nasıl gezdiğine gelen görüntülerde şahit oluyoruz. Biz bu çocukların donmaması için çalışma başlattık. Sınır ötesindeki insanların buraya göre daha acil yardıma ihtiyaçları var. Çünkü oraya bizden başka yardım eden yok. Orada açık ceza evindeki gibi yaşamak zorunda kalıyorlar.” diye konuştu.

2017 TIR Yardım Gitti
Türkiye’de özellikle Şanlıurfa’nın yardım konusunda tarihe altın harflerle geçecek erdemlilik gösterdiğini belirten Osman Gerem, “Şu ana kadar sınır içerisinde ve dışında 2017 TIR yardım ulaştırdık. 386 Bin fert giyim mağazasında giydirildi. Bu yardımlar hala devam ediyor. Bu yardımlar Şanlıurfa’nın ne kadar cömert ve yardım sever olduğunu gösteriyor. İnşallah bu yardımlar devam edecek” şeklinde konuştu.

urfastk-iyad.org

2011 yılında Suriye iç savaşının başlamasıyla Suriye’de yaşayan insanların din-dil-mezhep-ırk ayrımı yapmadan mazlum duruma düşenlerine Suriye içinde yardım ulaştırarak onların Türkiye’ye göçünü engellemek, ilerleyen aylarda ise Şanlıurfa’ya gelecek olan göç dalgasının Şanlıurfa’nın sosyal dengesini, kimyasını bozmasını engellemek amacıyla Belediye Meclis Üyelerinin başvurusu, Şanlıurfa Belediyesi’nin encümen kararı ve Şanlıurfa Valiliği’nin özel izniyle kurulmuş Şanlıurfa’da faaliyet icra eden 60 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu gönüllülük esasına dayanan bir platformdur.