Haberler

Çiftçi, Afrin halkı için umut çadırıdır

Dilek Çiftçi, “Burada kurulan bu çadır aslında Afrin halkı için umut çadırıdır. Herkesin destek olmasını bekliyoruz” dedi.

Şanlıurfa Olay Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Dilek Çiftçi, Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları tarafından oluşturulan Mehmetçiğe Minnet Afrin Halkına Himmet Yardım Çadırında nöbeti devralan Tarımsal  Yayın ve Danışmanlık Derneği Başkanı Sabiha Karabulut’u ziyaret etti. Ziyarete Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin Eşi Güler Baydilli, AK Parti Karaköprü İlçe Kadın Kolları Başkanı Seher Kılıç katıldı.

Türkiye olarak desteğimizi gösteriyoruz

Ziyaret sırasında konuşan Dilek Çiftçi, “Burada kurulan bu çadır aslında Afrin halkı için umut çadırıdır. Afrin halkı için duyarlı olmayı tabi ki bekliyoruz. Buradaki İnsani Yardım Platformu olarak hassasiyetimiz bu yöndedir.  İnsanlık adına din, dil ve ırk ayrımı yapmadan mazlumun yanında yer alma çadırıdır. Bu Mehmetçiğin yanında Türkiye olarak desteğimizi gösteriyoruz” dedi.

Her zaman mazlumun umdu olmuştur

Mehmetçiğin Afrin’de çok güzel işlere imza attığını ve oradaki halk için adeta umut olduğunu söyleyen Çiftçi, “ Bu Mehmetçiğimizin ve Türk milletinin ne kadar vefalı olduğunu ne kadar kadir şinas bir millet olduğunu gösterdi. Türk milleti tarihte olduğu gibi şimdide bütün İslam alemi için bir umut olmuştur. Yine bu çadırımızda sizlerin duyarlılığınız ve desteğinizi bekliyoruz” diye konuştu.

Üzerimize düşeni yapıyoruz

Yardım çadırının Türk Milletinin şefkatli yüzünü gösterdiğini söyleyen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin Eşi Güler Baydilli ise, “Türk Milleti geçmişte olduğu gibi şimdi de mazlumun, yetimin ve düşkünün umudu olmuştur. Türk, Kürt ve Arap ele ele verip mazlumun yanında yer almıştır. Biz de bu anlamda üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Herkesi destek olmaya bekliyoruz

Ardından konuşan Tarımsal  Yayın ve Danışmanlık Derneği Başkanı Sabiha Karabulut, “Bu nazik ziyaretiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Biz de İnsani Yardım Platformu olarak ‘Mehmetçiğe Minnet Afrin Halkına Himmet’ kampanyası kapsamında bugün çadırımızda nöbetteyiz. İnşallah dostlarımızı, arkadaşlarımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziyaretler için teşekkür etti

Ziyaretlerinden dolayı konuklarına teşekkür eden Karabulut, “Dostlarımızın ve arkadaşlarımızın bizi ziyaretleri ve bize verdiği destekleri Afrin halkına destektir. Gelen tüm arkadaşlarımıza dostlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Biz birlikte varız, birlikte güçlüyüz. Hep el ele olmak dileğiyle Rabbim herkese güç kuvvet versin” ifadelerine yer verdi.

urfastk-iyad.org

2011 yılında Suriye iç savaşının başlamasıyla Suriye’de yaşayan insanların din-dil-mezhep-ırk ayrımı yapmadan mazlum duruma düşenlerine Suriye içinde yardım ulaştırarak onların Türkiye’ye göçünü engellemek, ilerleyen aylarda ise Şanlıurfa’ya gelecek olan göç dalgasının Şanlıurfa’nın sosyal dengesini, kimyasını bozmasını engellemek amacıyla Belediye Meclis Üyelerinin başvurusu, Şanlıurfa Belediyesi’nin encümen kararı ve Şanlıurfa Valiliği’nin özel izniyle kurulmuş Şanlıurfa’da faaliyet icra eden 60 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu gönüllülük esasına dayanan bir platformdur.