Haberler

2016 Uluslararası İyilik Ödülü Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem’e verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının “iyilik ödülü” ne layık görülen Osman Gerem, ödülünü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ın elinden aldı. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen ve İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşen ödül töreninde Şanlıurfalı Osman Gerem’in yaptığı iyilik çalışmalarından kısa bir VTR de izletildi. Uluslararası İyilik Ödülleri’ için ulusal ve uluslararası alanda 8 farklı dilde, yaşanmış bin 100 hikâye değerlendirildi ve 7 hikâye ödüle layık görüldü. Bugün düzenlenen törenle Sudan’ın 7. Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Ez-Zeheb, Güneydoğu’da yaralı arkadaşına siper olan asker İsmail Ertem, Malezyalı Cemile Mahmud, Dr. Mads Gilbert, 3 tıp öğrencisinin başlattığı “Leyla’dan Sonra” Hareketi, Şanlıurfalı Osman Gerem ile Avustralyalı akademisyen Susan Carland’a Uluslararası İyilik Ödülleri verildi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı olan Osman Gerem, 25 yıldır Şanlıurfa’daki fakirlere yardımda bulunuyor. Gerem, Suriye’den gelen sığınmacılar için 60 sivil toplum örgütünü birleştirerek örnek bir davranış sergilemişti.

Osman Gerem yapmış olduğu açıklamada, Saygı Değer Dostlarım;

Rabbim şahittir ki bütün çalışmalarımız O’nun rızasını kazanmak içindir. Bu bizim insanlığımızın gereğidir. Asrın ensar ve muhacir kardeşliğini bir kez daha bizlere yaşatan tüm Şanlıurfalılara minnettarız. En son Diyanet vakfının 1100 iyilik hareketinden 7 kişiye uluslararası iyilik ödülünden birini de Şanlıurfa’lılar adına biz aldık. Bundan binlerce isimsiz kahramanın sevgisi, yüreği, gayreti, himmeti, alın teri var Rabbim kendilerinden razı olun. Başta Diyanet işleri Başkanı muhterem hocam Mehmet Görmez beye, Diyanet Vakfımızın yetkililerine iyilik adına katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bizleri tebrik eden gerek telefonla gerek sosyal medya üzerinden ve gerekse bizatihi gelerek kutlayan bütün dostlara bir kez daha sevgilerimi, saygılarımı, muhabbetlerimi sunuyorum.

Dualarınızı eksik etmeyin. Allah’a emanet olunuz.

urfastk-iyad.org

2011 yılında Suriye iç savaşının başlamasıyla Suriye’de yaşayan insanların din-dil-mezhep-ırk ayrımı yapmadan mazlum duruma düşenlerine Suriye içinde yardım ulaştırarak onların Türkiye’ye göçünü engellemek, ilerleyen aylarda ise Şanlıurfa’ya gelecek olan göç dalgasının Şanlıurfa’nın sosyal dengesini, kimyasını bozmasını engellemek amacıyla Belediye Meclis Üyelerinin başvurusu, Şanlıurfa Belediyesi’nin encümen kararı ve Şanlıurfa Valiliği’nin özel izniyle kurulmuş Şanlıurfa’da faaliyet icra eden 60 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu gönüllülük esasına dayanan bir platformdur.